вул. Чернігівський шлях, 32, Мена, Чернігівська область, 15600
Літній час:з 8-00 до 17-00 Зимовий час:з 8-00 до 16-00
04644 21052
back

Сом крапчатий

02 лютого 2023

Плямистий сом, також відомий як сом Pictus, є популярним видом прісноводних риб, які походять з Південної Америки. Вони названі за характерний плямистий малюнок і відомі своїм активним, енергійним характером.

Плямистий сом має струнку, витягнуту форму тіла, з роздвоєним хвостом і трьома парами вусиків на морді. Зазвичай вони досягають довжини приблизно 4-5 дюймів і мають сріблясте тіло з чорними плямами.

У дикій природі плямистий сом водиться в річках і струмках із сильною течією, де харчується різними дрібними безхребетними та іншими водними організмами. Як домашні тварини, їм потрібен доглянутий акваріум з великою кількістю місць для плавання, схованок і субстрату, який дозволяє їм ритися. Вони також соціальні риби, і їх слід тримати групами принаймні з 5-6 особин, щоб зменшити стрес і сприяти природній поведінці.

Плямистий сом відносно витривалий і простий у догляді, що робить його популярним вибором як для початківців, так і для досвідчених акваріумістів. Вони також відомі своєю унікальною поведінкою, наприклад, своєю звичкою кидатися по акваріуму в грайливій манері. Однак важливо дослідити та зрозуміти особливі вимоги догляду за цим видом, перш ніж принести їх у свій дім, оскільки вони можуть мати більш спеціалізовані потреби, ніж деякі інші види риб.